Overslaan en naar de inhoud gaan

Ronair afblaasunit spray flessen

 

 

Onze klant is ontwikkelaar van diverse huishoudproducten waarvan sommige verkocht worden in plastic spray flessen. Deze dienen, na het aanbrengen van de krimpsleeves, gedroogd te worden om ze probleemloos in kartonnen dozen te kunnen verpakken.

 

Om de flessen te drogen werd een Ronair machine ontworpen die bestaat uit twee aparte modules en integreerbaar is rond de bestaande conveyor van de klant. (snelheid van de transportband: 35m/min)

 

De ene module bevat een ventilator, filter en elektrische kast.  De CB 12 blower wordt aangestuurd door middel van een frequentieregelaar die over een module beschikt die het mogelijk maakt om via Profinet connectie te maken van op afstand.

 

 

De droogmodule bestaat uit een luchtmes om de bovenkant van de flessen te drogen en droogplaten voor de zijkanten.

Aangezien het geluidsniveau voor de klant een zeer belangrijke factor was (maximum van 75dB(A) toegestaan), waren extra inspanningen noodzakelijk om het geluid zoveel mogelijk te dempen:

  •     Het toevoegen van verlengde geluidsbeperkende in- & uitlaat tunnels met extra tussenschotten aan beide uiteinden van de droogmodule
  •     Het plaatsen van geluidsabsorberende panelen aan de binnenkant van de module

Achteraf bleek uit de factory acceptance test (FAT) dat de Ronair machine voldoet aan de afgesproken eisen.