Overslaan en naar de inhoud gaan

Hygiënisch droogsysteem voor kaaswielen

Dit Ronair droogsysteem is specifiek ontwikkeld om kaaswielen te drogen.


Een Franse kaasproducent was op zoek naar een drooginstallatie dat het restwater van kaaswielen of kaasbollen kon verwijderen. Omdat de installatie met onverpakt voedsel in contact komt, speelt hygiëne een belangrijke rol. Natte voedingswaren kunnen een broeihaard voor bacteriën zijn. Daarom moet de drooginstallatie dagelijks gereinigd worden. Dit bracht een extra uitdaging met zich mee. Alle hoekjes en gaatjes van de machine moesten namelijk gemakkelijk bereikbaar zijn voor de schoonmaak.


De installatie die wij hiervoor ontwikkelden is voorzien van drie units: de drogerunit, de blowerunit en de elektrische unit.

Deze installatie is op maat ontworpen en beschikt over enkele speciale eigenschappen:

 

  1. Transportband met hellingsgraad
  2. Extra filter voor de fijne deeltjes
  3. Hygiënisch design voor een gemakkelijke en veilige schoonmaak
  4. Manuele hoogteregeling met beveiliging via een kettingsysteem
  5. Automatische stop bij het ongeautoriseerd openen van deuren

 

De drogerunit is opgesplitst in een boven- en een ondermodule. Beide zijn voorzien van kunststofplaten met groeven voor het afblazen van water. Met behulp van nozzels worden de zijkanten mee afgeblazen. De bovenmodule is manueel verstelbaar in hoogte via een kettingsysteem. Deze functie wordt nog verder ondersteund door een beveiligingsmechanisme in bovenste positie die een veilige schoonmaak garandeert.

De blowerunit bestaat uit een onderhoudsvrije blower met een vermogen van 22kW. De blower beschikt aan de buitenkant over twee vervangbare standaardfilters en één grote F8 filter.

Zowel de droger- als blowermodule is voorzien van een volledige omkasting met akoestische geluidspanelen om aan de geluideis van 80dB(A) te voldoen.

De elektrische unit bestaat uit een frequentiesturing voor de blower en een voor de transportband. De aansturing wordt uitgevoerd via een start/stop op de kast.

Om de veiligheid te verhogen is elke deur van de drogerkast voorzien van een deurcontact om een automatische stop te generen bij het ongeautoriseerd openen van de één van deze deuren.