Overslaan en naar de inhoud gaan

Over CYAGO

CYAGO is een bedrijf dat gespecialiseerd is in droog-en afblaastechnologie.  Drogen van producten, drogen van herbruikbare drinkbekers, afblazen plastic pellets bij vrachtwagens zodat die niet op de weg en in waterlopen belanden, stof verwijderen van werknemers in fabrieken op een veilige manier.

Laat uw droog-of afblaasbehoefte ons doel worden.  Toewijding, ijver en passie staan synoniem voor onze yobo-spirit.  Wij hebben de expertise die u mag verwachten van een bedrijf in deze sector.  Uw glimlach is onze drijfveer.  Graag willen we u welkom heten bij CYAGO.

Missie en waarden

At CYAGO we believe in high-performing drying and blowing solutions to help the industrial world reach the Sustainable Development Goals. We integrate our Ronair drying technology into turn-key applications for your industrial processes. Next to Ronair, our expertise ranges from personal cleaning equipment to large scale blowing installations.

Onze waarden :

 • yobo
 • toewijding, passie en ijver
 • duurzaamheid

yobo-spirit: 'You Only Blow Once'

'You Only Blow Once'

Onze slogan luidt: 'You only blow once'.  In die ene korte passage gebeurt alles.  Yobo symboliseert de toewijding, de ijver en de passie om in die ene stap het product optimaal droog of af te blazen. Die ene keer is dus meteen de goede keer.  Daarbij minimaliseren we de energieopname en het geluid en streven we naar maximale efficiëntie.  Jouw glimlach is onze drijfveer.   Welkom.

Een beetje geschiedenis

CYAGO NV zag begin 2021 het levenslicht.  Toch heeft ons bedrijf al een langere geschiedenis en veel expertise.  De firma is immers een business unit die is voortgekomen uit Almeco NV (Moeskroen), een afdeling die sinds 2001 al bestaat.

 • 2001: Almeco NV neemt de vertegenwoordiging van Air Control Industries (ACI) op zich, Air Control Industries, een ervaren speler in droog- en afblaassystemen.
 • 2006: Almeco NV richt de Business Unit DroogSystemen op, de geboorte van een zelfstandig team.
 • 2015: De merknaam RONAIR® wordt gelanceerd, een high-end totaaloplossing voor het drogen en afblazen van allerlei producten.
 • 2021:
  • De Business Unit van de DroogSystemen verzelfstandigt in een nieuwe firma: CYAGO NV.
  • We nemen de technology van RONAIR® mee en ontwikkelen meteen ook twee nieuwe merken.  DRYCUP® is onze oplossing voor het drogen van herbruikbare drinkbekers.
  • OCTRON® staat voor onze grotere installaties die plastic pellets op vrachtwagens afblazen.

 

Automobielindustrie • Voedings- en drankenindustrie • Chemische, petrochemische en farmaceutische industrie • Staalindustrie • Glasindustrie • Kunststofindustrie • ...

Onze klanten zijn vooraanstaande bedrijven in een brede waaier aan sectoren

Daarnaast doen ook machinebouwers, installateurs en studiebureaus regelmatig een beroep op ons voor de meest uiteenlopende projecten.

Onze merken, uw oplossingen

Onze methode

De klant zoekt een droogoplossing voor zijn product

1. De klant zoekt een droogoplossing voor zijn product

Onze klant is fabrikant van producten die nat worden tijdens het productieproces. De waterdruppels zorgen onder andere voor problemen bij de labeling, verpakking of camera-inspectie van de producten.

Parameters verzamelen

2. Parameters verzamelen

Tijdens het eerste contact met de klant maken we een overzicht van alle belangrijke parameters, zoals type product, snelheid van de transportband, geluidseis, eventuele verstelmogelijkheden etc.

Labo testen uitvoeren

3. Labo-testen uitvoeren

In ons gespecialiseerd labo voeren we droogtesten uit met productstalen die de klant ons opstuurt. Aan de hand van de resultaten stellen we een testrapport op.

Analyse met de klant

4. Analyse met de klant

Op basis van het testrapport beoordeelt de klant de resultaten. We nodigen hem vervolgens uit voor het uitvoeren van nieuwe testen waarbij het testprotocol en de kwaliteit van de resultaten gevalideerd worden. We verbinden ons ertoe een installatie te leveren met eenzelfde efficiëntiegraad (of droogpercentage) in reële gebruiksomstandigheden bij volle belasting. 

Uitwerken van de droogoplossing

5. Uitwerken van de droogoplossing

Met behulp van schetsen en schema’s wordt het principe van de droogoplossing uitgewerkt. Tijdens deze stap maken we ook een ruwe schatting van het budget en wordt alles doorgenomen met de klant. Het aanpassen van de technische en/of commerciële specificaties is een proces dat zich zo vaak en lang als nodig herhaalt.

Engineering

6. Engineering

De engineering gaat van start na de ontvangst van de officiële bestelling van de klant en diens goedkeuring van de schematische voorstelling betreffende de oplossing. Vervolgens verzamelen we alle technische details en voeren we, indien nodig, extra droogtesten uit. De technische tekeningen worden voorgelegd aan de klant ter finale goedkeuring.

Productie en assemblage

7. Productie en assemblage

De productie wordt opgestart na de officiële en finale goedkeuring van de technische tekeningen door de klant. Hierna vindt de assemblage en kwaliteitscontrole van de installatie plaats op de site van CYAGO, in Kortrijk. Op vraag van de klant kan ook de FAT (Factory Acceptance Test) op onze site worden uitgevoerd.

On site installatie

8. On-site installatie

We leveren de machine op de site van de klant en gaan over tot de installatie. We zorgen ervoor dat de klant over alle nodige informatie beschikt en blijven ook aanwezig tijdens de opstart.

Contacteer ons als u wilt dat we ook op uw product droogtesten uitvoeren.

Team

Troika Callewaert

Troika Callewaert

Johan Wyckaert

Johan Wyckaert

"Dream big, start small. But most of all, start."

Thibault Castel

Thibault Castel

"Open minds lead to open doors."

Andy Trappeniers

Andy Trappeniers

"De beste tijden zijn de maaltijden."

Stefaan De Clercq

Stefaan De Clercq

Sander Minne

Sander Minne

Guillaume Huyzentruyt

Guillaume Huyzentruyt

Tim Minjauw

Tim Minjauw

"Testing is knowing!"

Lucas De Vlieghere

Lucas De Vlieghere

"Lach zolang je leeft, want je leeft zolang je lacht."

Lieven De Clercq

Lieven De Clercq

Benoit Stauven

Benoit Strauven

"It doesn't have to be lonely at the top."

What is your life motto ?