Logo CYAGO, Oplossingen voor drogen en afblazen

Story

U bent hier:

CYAGO: what’s in a name?

CYAGO: what's in a name?, Oplossingen voor drogen en afblazen

CYAGO Birth

CYAGO NV zag begin 2021 het levenslicht. Toch hebben we onze eerste stappen al veel eerder gezet, want onze firma is een business unit die voortkwam uit Almeco NV (Moeskroen), dat al sinds 2001 bestaat. We waren dus twintig jaar oud toen we werden geboren: wie doet ons dat na?

Reinventing Organisations, CYAGO, Oplossingen voor drogen en afblazen

Bij de oprichting kozen we voor een niet-klassieke ‘cyane’ bedrijfsstructuur, een model dat enkele jaren geleden werd uitgewerkt door de Belgische organisatiedeskundige Frederic Laloux via zijn boek "Reinventing Organisations”.

Hij noemde zijn concept ‘cyaan’, naar een kleur die het midden houdt tussen groen en blauw. In zo’n organisatie zijn er drie pijlers. De eerste is ‘zelfsturing’: er is minder hiërarchie, er wordt beslist na overleg en er is ruimte voor zelfcorrectie. Er zijn ook geen roestvaste functies, maar meervoudige rollen die aansluiten bij de vaardigheden en interesses van de medewerker. De tweede factor is ‘heelheid’. De medewerkers moeten he(e)lemaal zichzelf kunnen zijn, en er wordt ingezet op sfeer en ontspanning.

De derde pijler ten slotte is het geloof in het ‘evolutief doel’: de organisatie gaat niet voorspellen en plannen, maar werkt natuurlijkerwijs naar een doel toe. Het is geen machine die je niet meer kunt stoppen, maar een groep van mensen die op ieder moment kunnen bijsturen. Of zoals Laloux het zelf schrijft: ‘Strategie gebeurt organisch, de hele tijd, overal, terwijl mensen spelen met ideeën en die uittesten in het veld.’ Dit concept sprak ons enorm aan. En dus gingen we vol overtuiging, met een luide ‘GO’, voor een cyane organisatie. Vandaar de naam CYAGO, in hoofdletters.

Onze co-founder Johan Wyckaert (CEO) geeft een woordje uitleg:

Met zo’n cyane structuur willen we van ons bedrijf een leuke en stimulerende plek maken. We streven naar “voldoening”: voor ons als medewerkers en voor onze klanten. Dat is het sleutelwoord. Wat ons erg aanspreekt, is de mogelijkheid om onze eigen authenticiteit terug naar en in ons werk mee te nemen en samen te werken naar een bepaald doel. De kracht van vrijheid, vertrouwen, respect voor elkaar en wendbaarheid zal van CYAGO een sterk bedrijf maken. Daar zijn we van overtuigd.

Kortom, what’s in our name? Heel veel eigenlijk!

Co-founder Johan Wyckaert (CEO), CYAGO, Oplossingen voor drogen en afblazen

Let your drying or blowing needs
become our goal

Yobo symboliseert onze toewijding, onze ijver en onze passie. ("You Only Blow Once")

Onze oplossingen

Content